СТАНKОВИЋ МЕЂУ НАГРАЂЕНИМА У ПОТОЧАНИМА

У недељу је у просторијама основне школе ,,Милош Црњански“ у Поточанима (Прњавор) одржан 28. по реду традиционални Светосавски шаховски турнир. Турнир је окупио 78 играча из 4 различите државе (БиХ, Србија, Црна Гора и Данска), од тога 2 велемајстора, 3 интермајстора и 4 фиде мајстора. Играло се 9 кола уз темпо игре од 15 минута по играчу.


Kотор-Варош су представљала 3 такмичара, браћа Станковић: Дарко, Жељко и Драган. Највише успјеха је као и обично имао најмлађи наш члан који је са 6,5 бодова заузео осмо мјесто у веома јакој конкуренцији и тако ушао међу награђене такмичаре.

Солидан резултат су остварили остали наши представници, Дарко иако је био постављен за 53. носиоца са 4,5 бода успио доћи до 42. мјеста, док је Жељко који је постављен за 62. носиоца успио доћи до 53. мјеста са остварена 4 бода.


Прво мјесто је припало ФМ Бојану Максимовићу из Бањалуке, другим мјестом се морао задовољити ВМ Стојановић Далибор из Бијељине, док се на трећем мјесту нашао ФМ Паштар Славен из Мркоњић Града. Најбољих 8 су награђени новчаним наградама, а организатор је обезбиједио и 4 специјалне награде. Награде је уручио предсједник управног одбора шаховског клуба ,,Пошк Поточани“, Мирослав Попадић.