Стојан Савић побједник Планинарског маратона „Озрен 2016“

Побједник 12. међународног планинарског маратона „Озрен 2016“ је брдски бициклиста Стојан Савић из Планинарског друштва „Механизам“ Котор Варош који је на циљ ултрамаратонске трке од 101 километар стигао у поноћ.

На најдужу стазу од 101 километра јуче ујутро кренуло је 15 маратонаца. На маратону је учествовао 471 планинар, маратонци-рекреативци и брдски бициклисти из Републике Српске, Федерације БиХ, Брчког, Србије и Мађарске.

Озренски маратон није атлетски ни такмичарски, али се за побједника проглашава онај ко прође први кроз циљ ултрамаратона. Планинарима и другим рекреативцима на располагању је било шест маратонских стаза, међу њима и она од 101 километра.

Прва је кроз циљ трке од 6,2 километара прошла ученица основне школе из Петрова Јелена Тадић.

Побједници прошлогодишњег маратона, у коме је учествовало више од 500 маратонаца из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске и Мађарске, били су брдски бициклисти-рекреативци из Петрова Славиша Петровић, Бојан Васиљевић и Саша Милошевић.

Тада је најдужу стазу прешло седам маратонаца, а седам их је одустало. Одржано је такмичење и у припремању озренског паприкаша у коме је побиједила екипа Српски Брод из Брода.

У такмичењу које је одржано у оквиру Озренског планинарског маратона учествовало је 28 екипа, међу којима и екипа из братске општине Борово, у Хрватској.