Свечано отворен спортско-рекреaтивни центар у Врбањцима

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и федерални министар за избјегла и расељена лица Един Рамић свечано су отворили спортско- рекреaтивни центар у мјесној заједници Врбањци, чија је вриједност 100.000 КМ.

Средства за изградњу фудбалског, кошаркашког и дјечијег игралишта обезбиједили су Министарство за избјегла и расељена лица у Федерацији БиХ и Савез општина турског свијета у износу од 90.000 КМ, док је општина Котор Варош за ову намјену из буџета издвојила 10.000 КМ.

Начелник Сакан је нагласио да је ово један од многих пројеката који је заједнички реализован у сарадњи са федералним министарством.

„Настојали смо да обезбиједимо додатне садржаје за младе, али и за све оне који се рекреативно баве спортом. Искрено се надам да ће овај спортски центар посјећивати млади и да ће бити од користи мјештанима Врбањаца“, рекао је новинарима Сакан.

Министар Рамић је истакао да је Котор Варош лијепа средина за живот и да ће овај пројекат подстаћи мјештане Врбањаца да се рекреативно баве спортом.

Генерални секретар Савеза општина турског свијета Фахри Солак је изразио задовољство што је први пут у Котор Варошу и увјерење да ће дјеца овог краја властиту будућност градити у миру.

Свечаном отварању су присуствовали и генерални конзул Републике Турске са сједиштем у Бањалуци Огуз Килиц, представници невладиних удружења и бројни мјештани.