Свечано потписивање Повеље о братимљењу

Предсједници которварошког и теслићког Удружења пензионера Ратко Чупић и Миле Ђурић потписали су Повељу о братимљењу пензионера ове двоје двије локалне заједнице, чиме је успјешна петогодишња међусобна сарадња још више ојачана.

По ријечима Чупића слога, мир, јединство, љубав и међусобно дружење је нешто што повезује ове двије организације , а заједнички ће радити на побољшању положаја њихових чланова.

„Удружење пензионера ће стварати сталне услове и основе у својим срединама за братска и блиска осјећања у циљу даљњег развоја заједничких пројеката, пријатељских односа и размјене искустава Удружења пензионера и тиме приближити у свему пензионере општина Теслић и Котор Варош“, нагласио је Чупић.

Он је додао да ће то у пракси значити да ће будуће генерације имати обавезу да се и даље друже, састају и сарађују, што је врло битно, посебно ако се узме у обзир да се ради о удружењима односно општинама које граниче, али припадају различитим регијама, једна добојској а друга бањалучкој регији.

Осим узајамне помоћи и подршке заједнички ће се радити и на промоцији туристичких љепота двије општине, као и на организацији најмасовнијег окупљања и дружења припадника најстарије популације на планини Борја поводом 4. јула – Дана борца.

Свечаном потписивању Повеље о братимљењу присуствовали су чланови Скупштине оба Удружења, њих око стотину, као и председници пензионерских удружења из региона.

Чланови которварошког Удружења пензионера су посјетили и манастир Липље, гдје су се упознали са историјом овог духовног уточишта.