Свечаном академијом обиљежен 24. април – Дан општине Котор Варош

Свечаном академијом у кино- сали вечерас је обиљежен 24. април – Дан општине Котор Варош, у присуству бројних гостију из јавног, политичког и културног живота Котор Вароша и Републике Српске.

Низом активности  обиљежавање Дана општине почело је већ јутрос када је делегација општинске организације СУБНОР-а Kотор-Варош и делегација Општине Котор Варош предвођена начелником општине, Зденком Саканом, и замјеником начелника општине, Младеном Тривуновићем, положила вијенце на споменик палим борцима. Обиљежавање Дана општине  настављено је служењем парастоса погинулим борцима Војске РС  и полагањем вијенаца на Централно спомен обиљежје.

Централни догађај свакако је била свечана академија на којој су додијељене награде заслужним појединцима, установама и организацијама.

Златном повељом, највишим општинским признањем за посебан допринос за развој општине Котор Варош,  одликована је Фондацијa “Хајдар Алијев” из Азербејџана. Фондација “Хајдар Алијев” обезбиједила је донацију од милион КМ за изградњу новог блока Дома здравља “Свети Пантелејмон” у Котор Варошу, који би ускоро требало да буде и отворен.

На овој свечаној академији захвалнице су додијељене добровољном даваоцу крви Пери Кнежевићу, траварки Љубици Марковић, Удружењу за промоцију и значај спортске рекреације, Завичајном удружењу Крушево Брдо и хотелу “Хајдучке воде”.

У свом говору, начелник, Зденко Сакан честитао је свим добитницима општинске повеље и признања и захвалио им се што су допринијели развоју наше општине и стварању њеног доброг имена и угледа у ширим оквирима.

Такође је, са поносом истакао да је Котор Варош отворен град за све који у њему желе да живе, стварају и инвестирају.

„Општина Котор Варош настоји градити своју будућност у духу богате традиције и угледног индустријског града, а истовремено одговорити свим захтјевима модерног доба и потребама својих грађана. Увјерени смо да то добро чинимо на задовољство наших мјештана, а у погледу прилагођавања општине изазовима будућности тежиште стављамо на јачање привредне основе, јачање финансијске снаге буџета и рјешавању свих проблема у нашој надлежности“, рекао је Сакан.

Вечерашњој  свечаној академији присуствовали су  предсједавајући Предсједништва БиХ  Младен Иванић, посланици у Народној скупштини Републике Српске и предсједници политичких партија у Републици Српској, предсједник Српске демократске странке, Вукота Говедарица и предсједник Партије демократског прогреса, Бранислав Бореновић, посланици у Народној Скупштини Републике Српске, Недељко Гламочак и Игор Остојић, носиоци јавних функција у РС и БиХ, савјетник члана предсједништва БиХ Младена Иванића, Велимир Сакан, делегација наше братске општине Параћин на челу са замјеником предсједника општине Томиславом Шалетићем, делегација пријатељске општине Жабаљ коју су предводили предсједник општине, Чедомир Божић, и предсједник скупштине Радован Чолић, начелници сусједних општина, начелниа општине Теслић Милан Миличевић, начелник Челинца Момчило Зељковића и начелник општине Кнежево Горан Боројевић, добитници општинских признања, представници вјерских заједница, јавних предузећа и институција, привредног, друштвеног, културног и спортског живота.

У забавном дијелу програма наступили су Ансамбл Жубор и виолинисткиња Наталија Трубајић и Вања Трубајић.