Свечаном академијом обиљежен 24. април – Дан општине Котор Варош

Свечаном академијом у кино- сали вечерас је обиљежен 24. април – Дан општине Котор Варош, у присуству бројних гостију из јавног, политичког и културног живота Котор Вароша и Републике Српске.

Низом активности  обиљежавање Дана општине почело је већ јутрос када је делегација општинске организације СУБНОР-а Kотор-Варош и делегација Општине Котор Варош предвођена начелником општине Зденком Саканом и замјеником начелника општине Младеном Тривуновићем положила вијенце на споменик палим борцима. Обиљежавање Дана општине  настављено је служењем парастоса погинулим борцима Војске РС  и полагањем вијенаца на Централно спомен обиљежје.

Централни догађај свакако је била свечана академија на којој су додијељене награде заслужним појединцима, установама и организацијама.

Златним повељама, највишим општинским признањима за посебан допринос за развој општине Котор Варош  одликовани су предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић и виши асистент на Архитектонско–грађевинском факултету у Бањалуци Которварошанин Славко Васиљевић.

Општинске захвалнице  уручене су секретару Црвеног крста Котор Варош Бориславу Брборовићу, директорици Центра за породицу “Кућа радости” Драгици Тепић, ученику Средњошколског центра “Никола Тесла” Славену Кнежевићу, којег је предсједник РС одликовао Медаљом заслуга за народ, сениорском шампиону БиХ у џудоу Бориславу Богданићу и угледном културном раднику и вођи Анасмбла “Жубор” Обренку Тепићу, а посебна захвалница припала је Министарству здравља и социјалне заштите РС.