Свечаном академијом обиљежен Дан општине Котор Варош

Власник и директор фабрике обуће „Дермал“ Раденко Бубић и генерални директор компаније „Фагус“ Мирослав Малијевић добитници су Златне повеље, највишег општинског признања, које им је уручено на Свечаној академији поводом Дана општине Котор Варош – 24. априла.

Писменим захвалницама су награђени доктор Светлана Нарић, Ауто сервис „Мома“, стаклорезачка радња „Сигурност“, предузеће „Вујиновић комерц“ и Удружење за одрживи повратак, суживот и толеранцију.

Посебним признањима постхумно су одликовани Миодраг Мишо Петровић, Стаменко Антонић и Перо Кнежевић.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је уручио признања, рекао је да су добитници допринијели развоју ове општине и стварању њеног доброг угледа у ширим оквирима.

Сакан је навео да су у овој општини остварени циљеви и пројекти предвиђени планом капиталних инвестиција.

Уз подршку виших нивоа власти, донатора и међународних организација у општини Котор Варош су остварени значајни резултати, нарочито када је ријеч о привредном развоју, рјешавању инфраструктурних проблема, реализације бројних пројеката у самом граду, али и у мјесним заједницама, као и повећању запослености“, нагласио је Сакан и додао је Котор Варош отворен за све који желе у њему да инвестирају, живе и раде.

Свечаној академији су присуствовале бројне званице и политичког, јавног и друштвеног живота општине Котор Варош, Републике Српске и Србије.

У забавном дијелу програма наступили су чланови ансамбла „Жубор“.