Свештеник и вјероучитељ због шверца дрогом годину дана у кућном притвору

Свештеник Милан Јордовић (41) и вјероучитељ Зоран Маринковић (43), обојица из Пожеге, постигли су нагодбу са Вишим јавним тужилаштвом у Чачку и, уместо затворске казне за шверц дроге, биће годину дана у кућном притвору, уз електронски надзор, речено је агенцији Бета у Тужилаштву.

Свештеник и вјероучитељ су тужилаштву дали информације о шверцу дроге, а за узврат су добили кућни притвор.

У Вишем тужилаштву додају да ће свештеник и вероучитељ, који су у затвору у Чачку од краја фебруара, ускоро напустити затвор када им буду постављене „наногвице” за електронско праћење.

Свештеник и вјероучитељ су ухапшени крајем фебруара у селу Мрчајевци код Чачка са 27 килограма дроге „сканк” коју су шверцовали у преправљеном бункеру аутомобила.

По доступним подацима, они су дрогу шверцовали са Косова за Београд.

У ланцу шверца дроге биле су и мајка и ћерка – С.П. (46) и А.П. (24) из села Лопаша код Пожеге, које је чачанска полиција ухапсила због сумње да су организовале транспорт тих 27 килограма „сканка”.

Од њих две је одузето и шест аутомобила, навела је полиција, а претресом просторија С.П. и А.П, полиција је нашла 1.035 америчких долара, 280 евра, 28.060 динара, 50 канадских долара, 70 конвертабилних марака и 40 шведских круна, за које се сумња да су од продаје наркотика.