Тестирани радници вртића негативни на корона вирус

Након обавјештења да је једна васпитачица у вртићу позитивна на корона вирус тестирани су блиски контакти васпитачице и сви налази су негативни. Поменута васпитачица је задњи пут била у установи 15. јуна па је препорука Института за јавно здравље РС и ХЕС-а Котор Варош да дјеца и васпитачи из те групе не долазе у вртић ову седмицу и да мирују како би се пратило њихово здравствено стање.

„Из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Котор Варош ће контактирати родитеље дјеце која су боравила у групи како би пратили њихово здравствено стање а ми ћемо наставити рад уз примјену мјера које је прописао Институт за јавно здравље РС“, изјавио је директор вртића Младен Тепић

У складу са овим мјерама све посјете вртићу су забрањене, осигурано је да што мањи број особа улази у установу а дјецу родитељи предају на улазу у објекат поштујући дистанцу. Дјеци се на улазу мјери температура и перу руке а родитељи који доводе дјецу својом изјавом гарантују да нико од чланова породице није под здравственим надзором, изолацији те да не постоји сумња на инфекцију или потврђена инфекција „COVID-19“.

„Пошто је ово већ четврта седмица како вртић ради и с обзиром на погоршану епидемиолошку ситуацију позивам родитеље на максималну одговорност те да сваку промјену у здравственом стању дјетета или чланова породице пријаве васпитачу како би заштитили здравље свих који бораве у установи“, додао је Тепић.

Вртић је синоћ дезинфикован у сарадњи са Територијалном ватрогасном јединицом Котор Варош а тренутно у вртићу борави 42 дјеце.

vatrogasci.jpg