Традиционално дружење ловаца у Масловарама

Традиционална ловачка вечера у Масловарама код Котор Вароша ове године окупила је око 400 ловаца, међу којима је за најуспјешнијег у прошлој ловној сезони изабран Младен Гаврић.

Гаврић је дугогодишњи члан Ловачког удружења „Јеловка“ из мјесне заједнице Масловаре, које је синоћ организовало ловачку вечеру.

Награђени су и заслужни ловци Златко Јотановић, Станко Жупљанин, Мићо Петровић и Јеленко Петрушић, те најбоља ловачка секција „Липље“ и ловна група „Брзи“ Масловаре, а највише признање удружења – златну плакету добио је секретар Ловачког савеза Републике Српске Живојин Лазић.

Посебно признање је уручено Пани Гаврићу, предједнику бањалучког регионалног савјета Ловачког савеза Републике Српске.

Предсједник „Јеловке“ Слободан Жупљанин је одао признање свима који су у протеклих 30 година допринијели развоју удружења за које је рекао да обавља значајну и одговорну функцију.

Наше активности прошле године биле су усмјерене на узгој и заштиту дивљачи, тако да можемо рећи да тренутно имамо добро стање у ловишту и референтан број дивљачи. У сарадњи са Ловачким савезом Републике Српске протеклог викенда смо организовали изузетно успјешан Дамски лов, а у новембру ћемо на достојанствен начин обиежити 30 година постојања удружења”, рекао је Жупљанин.

Он је додао да је посебно поносан на велики број младих који исказују интерес за природу и лов, као и на чињеницу да је све већи број женске популације укључен у рад Ловачког удружења „Јеловка“.

Ловачкој вечери присуствовао је и секретар Ловачког савеза Републике Српске Живојин Лазић, који је нагласио да је “Јеловка” једно од најорганизованијих удружења у Српској.

Ово удружење је узор многима по начину организовања, јер у континуитету воде бригу о безбједности у ловишту. Испред Ловачког савеза могу обећати да ћемо у значајној мјери подржати рад овог удружења, а поготово обиљежавање јубилеја 30 година постојања“, нагласио је Лазић и додао да су чланови „Јеловке“ најбројнији у свечаном дефилеу на обиљежавању 9. јануара – Дана Републике Српске.

У забавном дијелу програма наступили су чланови фолклорне секције Културно умјетничког друштва „Брио-Рудар“ Масловаре.