Традиционално „Которварошко љето“ и ове године доноси богат програм

Традиционално “Которварошко љето 2018” и ове године доноси низ концерата, изложби, представа, радионица, пројекција филмова и спортских дешавања.

„Све манифестације имају за циљ његовање и очување наше богате традиције, али и унапријеђење понуде културних садржаја током љетних мјесеци када је сезона годишњих одмора, па поред локалног становништва ове манифестације посјете и наши људи из дијаспоре као и туристи. Настојимо да из године у годину обогаћујемо програм „Которварошког љета“ како кроз гостовање познатих умјетника и друштава тако и кроз нове садржаје укључујући младе и неафирмисане умјетнике, пружамо прилику и свим аматерским друштвима и талентованим појединцима да узму учешће и покажу своје умјеће и таленат. Ово „Которварошко љето“ биће обиљежено и бројним спортским такмичењима. „Которварошко љето“ ове године одржава се с посебним акцентом на развој креативности код дјеце и младих. Ове године у плану је и више манифестација везаних за дјецу и омладину а богато културно љето, почело је традиционалним турниром у малом фудбалу. 51. издање турнира почело је у понедјељак 11. јуна , на игралишту „Центра за културу, спорт и информисање“ и трајалo je  до 17. јуна“, изјавио је директор Јавне установе „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош, Драган Зељковић.

У недјељу, 24. јуна у Масловарама биће организовани Видовдански дани фолклора „Масловаре 2018“, а „Которварошко љето“ биће настављено „Конференцијом беба“ која ће се одржати 01. јула, на градском тргу.

„Ова манифестација буди велико интересовање наших суграђана, једна је од најљепших и најпосјећенијих и има за циљ афирмисање наталитета јачањем истинских вриједности породице. У циљу промоције фолклора и изворног пјевања те традиционалних игара организоваћемо и ‘Сабор фолклора‘, и ‘Игром и пјесмом кроз которварошка села‘. Свакако су вриједне помена и манифестације попут Фестивала аматерских позоришта ‘Кварт‘, ‘Гастро манифестација‘, а ту су и спортске манифестације ‘Турнир у уличној кошарци‘ као и ‘Одбојка на пијеску‘. Програм смо, као и увијек, настојали конципирати да за сваког буде понешто, за различиту доб и укусе, ту је и програм за најмлађе попут едукативних дјечијих радионица. Дјечија манифестација ‘Чудна шума‘ одржаће се 14. септембра, у которварошкој Кино-сали. Манифестација је првенствено намијењена дјеци а састоји се од дјечјих ликовних радионица, интерактивних игара и представе, како би истакли важност вукова и њихове улоге у очувању екосистема,“ истиче директор ЈУ „Центра за културу, спорти и информисање,“ Драган Зељковић.

Позоришне представе, концерти као и бројне умјетничке радионице сигурно ће заинтересовати омладину, а ту су и изложбе са фолклорном тематиком на прекрасним локалитетима нашег града чиме ће се наша општина представити као атрактивна и садржајно богата дестинација за посјетиоце али и локално становништво.

„Которварошко љето“ биће завршено 14. септембра.