Тријумф градишких и бањалучких црвенокрсташа у Котор Варошу

Екипе Прве помоћи Клуба младих Црвеног крста из Градишке и Основне школе „Иван Горан Ковачић“ Бањалука освојиле су прво мјесто на регионалном такмичењу Црвеног крста из познавања Прве помоћи, одржаном данас у Котор Варошу.

Капитен младих „црвенокрсташа“ из Градишке Кристијан Клинцов, чија је екипа била најбоља у категорији омладине, каже да су показали подједнако добро знање на свим полигонима, за шта су добили похвале судија, али и прилику да наставе такмичење.

„Можда смо највише показали на полигону минско поље. Сада нам слиједи републичко такмичење за које, без обзира на јачину конкуренције, имамо велика очекивања“, рекао је Клинцов.

У овој категорији друго мјесто заузела је Техничка школа Бањалука, а треће Клуб младих Црвеног Крста Котор Варош.

У категорији подмлатка најбоља је била екипа Основне школе „Иван Горан Ковачић“ Бањалука чији капитен Милана Раилић каже да су поносни на овај успјех, јер се исплатио напоран рад са инструкторима Бојаном Агићем и Данијелом Грбић.

„Након прошлогодишњег другог мјеста сада смо заслужено први и очекујем добар резултат на републичком такмичењу“, изјавила је Раилићева.

Друго мјесто код подмлатка припало је екипи Основне школе „Свети Сава“, Котор Варош, а треће екипи Основне школе „Васа Чубриловић“ Градишка.

Титула најбољег шминкера на такмичењу припала је Драгани Новаковић, док је Уна Радуловић понијела епитет најбољег маркиранта.

Пехаре и дипломе најуспјешнијим појединцима и екипама уручио је предсједник Општинске организације Црвеног крста Котор Варош Војислав Главаш истакавши да су у Црвеном крсту задовољни бројем и екипа и учесника, као и показаним знањем такмичара.

„Надамо се да ће екипе које су овдје заузеле прва мјеста на републичком такмичењу на Палама представљати нашу регију на најбољи могући начин и оправдати указано повјерење“, рекао је Главаш.

Он је подсјетио да су учесници презентовали све што су учили током године у пружању прве помоћи.

Регионално такмичење је отворио начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је истакао да ове манифестације имају за циљ дружење, упознавање са новим пријатељима и такмичарски дио, али и да млади имају обавезу да у својим срединама обучавају друге људе да пружају прву помоћ.

На регионалном такмичењу у Котор Варошу, одржаном у оквиру обиљежавања Недјеље Црвеног крста, учествовало је пет екипа у кетегорији омладине и седам екипа у категорији подмлатка.