Тријумф Которварошана на фестивалу Ритам Европе

Вокали Анђела Петрушић, Николина Пејић и Саша Ждерић и плесачице Лара Вишњић, Лара Андријевић и Данка Ђукић из Котор Вароша побједници су највеће музичке манифестације „Ритам Европе“ која је у суботу одржана у Лопарама.

Млади Которварошани су свом граду донијели мјесто домаћина наредне године, а њих шесторо ће путовати у Швајцарску, земљу из које су интерпретирали музичку нумеру.

Которварошани су, према оцјени жирија и публике, која је гласала СМС порукама, били најбољи међу 15 извођача из градова и општина Српске. Ова локална заједница ће идуће године бити домаћин овог престижног музичког такмичења.

„Пјесма је била тешка и захтјевна, али упорност и предан рад су се исплатили. У врло јакој конкуренцији смо освојили пшрво мјесто и срећни смо што смо обрадовали наше суграђане“, истакла је Анђела Петрушић.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је био подршка младим суграђанима у Лопарама и њихов успјех га је много обрадовао.

„Успјех било којег нашег суграђанина наш је успјех. Ми његујемо вриједности, његујемо културу, традицију, обичаје. Изњедрили смо бројне умјетнике и спортисте. Посебно нас радује што ћемо идуће године бити домаћини овог такмичења. Настојаћемо да све организујемо и приуштимо учесницима незаборавне тренутке“, рекао је Сакан.

Међународно музичко такмичење „Ритам Европе“ одржава се уз подршку амбасадора бројних земаља ЕУ, Аустралије и Израела. Право учешћа на овој музичкој смотри имају дјеца и омладина од 12 до 20 година. Фестивал је организован тако да извођачи, учесници из општина и градова Српске, представљају једну државу и пјевају на језику те земље.