Трофејни которварошки спортисти на пријему код Начелника

Начелник Општине Котор Варош Зденко Сакан примио је данас у свом кабинету, џудисте „Младости“ Борислава Богданића, Драгану Савановић, Селену Варошић, Драгу Славнића и њиховог тренера Сејду Татара, као и каратисту „Ипона“, Немању Kнежевића, спортисте који су се недавно окитили медаљама на шампионатима БиХ и Републике Српске. Пријему је присуствовао и Младен Тривуновић, замјеник Начелника Општине Котор Варош.

Сакан је спортистима честитао на постигнутим резултатима, те на позитивном представљању Kотор Вароша и афирмацији спорта на најбољи могући начин.

Својим радом и залагањем они остварују изванредне резултате и зато сам искористио прилику да их новчано наградим за успјехе које су постигли, али и да их подржим у настојању да нашу локалну заједницу достојно представљају на предстојећим европским такмичењима“, истакао је Сакан и додао да је из буџета општине за рад спортским клубова за 2017. годину издвојено 80.000 КМ.

Дугогодишњи тренер ЏК „Младост“ упознао је Начелника са богатом историјом клуба уз молбу да се издавајања за овај спорт у наредном периоду повећају, како би се низ освојених медаља наставио и у наредном циклусу такмичења.

Постојимо већ 40 година, и ови резултати су плод дугогодишњег рада. Ови резултати су и више него добри, али ја бих издвојио и 2013. годину као најуспјешнију у историји клуба када смо у витрине клуба донијели 124 медаље. Ми ћемо настојати да оправдамо средства која Општина улаже у наш клуб и наставићемо са промоцијом наше општине кроз постизање врхунских резултата“, рекао је Татар.

Борислав Богданић трофејни џудиста освојио је златну медаљу на првенству БиХ у Травнику, док су се Селена Варошић и Драгана Савановић окитиле бронзаним одличијима .

1. априла ме очекује наступ на Европском купу у Дубровнику, затим ћу одрадити један дио припрема у Београду, како би што спремније дочекао Европски шампионат у Варшави, гдје ћу одмјерити снаге са врхунским такмичарима“, истакао је Богданић.

Да су џудисти иза себе оставили веома успјешан период говори и шампионска титула Драге Славнића, који је понио титулу кадетског првака Републике Српске.
Немања Кнежевић каратиста КК „Ипон“ дошао је до тутуле шампиона Републике Српске, а у наставку сезоне га очекују такмичења на првенству БиХ и Балканском шампионату.

Карате је и званично од 2020. године олимпијски спорт и велике су шансе да будем дио репрезентативног тима који ће наступити у Токију“, рекао је Кнежевић.