Тропик послије „пенал рулета“ освојио шампионски пехар

Вечерас је финалном утакмицом између екипе Тропика и највећег изненађења турнира екипе Шипрага , у которварошкој спортској дворани, пред око 300 гледалаца, завршено шесто издање традиционалног Зимског турнира у малом фудбалу „Котор Варош 2017“ у организацији ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ и уз подршку Општине Котор Варош. У веома  узбудљивом и неизвјесном финалу, након бољег извођења седмераца славила је екипа Тропика, резултатом 3:2, у регуларном дијелу утакмице било је 1:1. Екипа Тропика доминирала је у првом полувремену, створивши неколико веома повољних прилика, али без гола у мрежи Шипражана, да би крајем првог дијела Александар Тепић сјајним поготком довео Тропик  у вођство од 1:0. Са овим резултатом се отишло на одмор. Играчи Шипрага су у друго полувријеме ушли, рјешени да нешто промијене у своју корист, и кренули су много агресивније ка голу Савановића, што им се и исплатило у 15. минуту када Мехуд Јусић погађа за изједначење, 1:1. До краја су играчи Тропика пробали да све рјеше у регуларном току, али Шипраге су одлично затвориле прилазе голу Алаковића и пенали су били неминовност. У пенал рулету су се боље снашли играчи Тропика, и захваљујући одличним одбранама голмана Милорада Савановића дошли до побједничког пехара.  У утакмици за треће мјесто екипа Примула је са два поготка Радослава Дрљаче савладала екипу Кафе бара „Ролекс“.

За најбољег играча турнира проглашен је играч Тропика Александар Тепић, Дамир Варошић из екипе Примула био је најефикаснији  на овом турниру са шест погодака и проглашен је за најбољег стријелца. Признање за најбољег голмана заслужено је отишло у руке Шефика Алагића, голмана вице – шампионске екипе Шипрага.  Награде, пехаре и дипломе најбољим екипама и појединцима уручили су  Зденко Сакан, начелник Општине Котор Варош, Недељко Гламочак, посланик у Народној Скупштини Републике Српске, Младен Тривуновић, замјеник Начелника Општине Котор Варош,  Драган Пејаковић, предсједник УО КМФ Котор Варош и Лале Башић, власник пекаре Обеликс.

Након додјеле награда најбољим екипама и појединцима организована је и наградна игра за гледаоце, спонзори наградне игре били су Наша кафаница и Лутекс д.о.о..

Током финалне вечери успјешно је организована хуманитарна акција за помоћ у лијечењу наших суграђана Стефана Мајсторовића и Блажена Савановића – Баће.  У културно забавном дијелу турнира наступили су чланови ФА „Котор Варош, који су на сјајан начин извели кореографију „Шаљиве игре из Прњавора“.

Генерални спонзор турнира био је домаћи трговачки ланац Тропик, а значајан допринос организацији турнира дали су спонзори турнира Акрополис, Сим Техник, Пекара Обеликс, Ауто отпад „Слога“, Спортек, Дермал, Наша кафаница, Лутекс д.о.о. и Кафе бар „Ролекс“.

Резултати утакмица финалне вечери:
¼ (четвртфинале)
Ц1 Примула – Д2 СИМ 1  1:0
Д1 Масловаре – Ц2 Шипраге 1:1, пен. 1:3
А1 Тропик – Б2 Милеж градња 4:0
Б1 Кафе бар „Ролекс“ – А2 Кафе бар „Ара“  0:0, пен. 4:3

½ (полуфинале)
Примула – Тропик  0:0, пен. 4:5
Шипраге – Кафе бар „Ролекс“ 1:1, пен. 3:2

Утакмица за треће мјесто:
Примула –Кафе бар „Ролекс“  2:1

ФИНАЛЕ
Тропик – Шипраге 1:1, пен. 3:2