У априлу почињу активности поводом обиљежавања Дана општине Котор Варош

Бројним културним, забавним и спортским манифестацијама којима ће поред грађана присуствовати представници градова партнера и бројне делегације, и ове године током мјесеца априла биће обиљежен 24. април – Дан општине Котор Варош.

Позоришном представом у извођењу глумаца УГ Дом културе „Мирослав Миро Пејовић“, 9. априла ће и званично почети активности поводом обиљежавања Дана општине. За 16. април предвиђене су акције „Уређења и чишћења града“ и „Сађења цијећа“, те одбојкашки турнир. Дан касније на купалишту Бјелине одржаће се традиционална „Которварошка котлићијада“.

Обиљежавање Дана општине наставиће се планинарским походом, шаховским турниром и уличном трком ученика основних школа. Дружење основаца предвиђено је и за 22. април када ће се у биоскопској дворани одржати „Дјечије вече“, док је 23. април резервисан за љубитеље плесних ревија који ће моћи уживати у модерном балету и стандардним плесовима, плесног клуба „Гема“.

На сам Дан општине 24. априла ујутро,  на спомен – костурницу бораца НОР-а и на спомен –обиљежје погинулим борцима Војске Републике Српске биће уприличено полагање вијенаца. Исти дан ће у холу биоскопске дворане бити отворена изложба слика, док ће навече бити одржана свечана академија.