У Дом здравља “Свети Пантелејмон” стиже нови педијатар

Родитељи са подручја општине Kотор Варош коначно могу да одахну јер у которварошком Дому здравља “Свети Пантелејмон” у пуном радном времену почиње са радом Педијатрија захваљујући ангажману још једног љекара.

Менаџмент Дома здравља “Свети Пантелејмон” договорио је ангажман др Стојанке Малешевић и она ће се придружити др Милораду Kузмићу, који је до сада био једини педијатар.

Др Малешевић има велико искуство у лијечењу ђеце и специјализовала се у областима педијатрије и пулмологије. Рођена је 1966. године у Градишци, а 1991. је дипломирала на Медицинском факултету у Бањалуци. Специјализацију из области педијатрије завршила је 1998. године у Бањалуци, а 2005. и субспецијализацију из ђечије пулмологије у Београду.

Ú периоду од 1991. до 2010. године радила је на ђечијем ођелу у Општој болници у Градишци. Од 2010. до ове године била је запослена у једној од најбољих приватних педијатријских амбуланти “Манојловић” у Бањалуци.

Др Малешевић међу колегама слови за једног од најбољих педијатара у регији, а поред послова за које је специјализована држи и школе родитељства и едукације за труднице.

Родитељи из Kотор Вароша су до сада због ограничених капацитета Педијатрије били принуђени да бригу о здрављу својих малишана све чешће препуштају љекарима у Челинцу и Бањалуци и излажу се путовањима и додатним трошковима. Директор Дома здравља “Свети Пантелејмон” Kотор Варош Владимир Бибић каже да су препознали тај проблем и да су као један од приоритета поставили јачање Педијатрије.

– Брига о здрављу ђеце је у врху приоритета и захваљујући ангажману још једног љекара Педијатрија ће радити пуно радно вријеме. Поред др Малешевић у Дому здравља ће остати да ради и наш педијатар др Kузмић тако да ће родитељи имати могућност избора између два љекара. Позивамо све родитеље са подручја општине Kотор Варош да пререгиструју своју ђецу и да се и они пререгиструју у наш Дом здравља јер ће им педијатри бити стално доступни и имаће врхунске услуге – рекао је Бибић за “Мој Kотор Варош”.

Према његовим ријечима, которварошка Педијатрија ће имати најбоље услове у окружењу с обзиром да је осим кадровског јачања потпуно реновирана и опремљена модерном опремом и намјештајем.

– Kао родитељ знам шта за наше најмлађе становнике и њихове родитеље значи да имају добре педијатријске услуге. Моја жеља је била да имамо Педијатрију на врхунском нивоу и ка том циљу сам тежио све вријеме од када сам именован на позицију директора. И у другим сегментима константно дижемо ниво квалитета услуга и трудимо се да нашим грађанима пружимо најбољу могућу здравствену заштиту на примарном нивоу. Томе ће допринијети и завршетак новог блока Дома здравља у којем ће бити смјештене амбуланте породичне медицине и Служба хитне помоћи, а на томе нећемо стати и у плану су нове инвестиције – рекао је Бибић.

Родитељи могу пререгистровати ђецу у Дом здравља “Свети Пантелејмон” Kотор Варош до краја године, али је пожељно да то учине што је могуће раније