У КОТОР ВАРОШУ 5 НОВИХ СЛУЧАЈЕВА ВИРУСА КОРОНА

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 656 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 127 особа у Републици Српској.

Ради се о 69 мушких и 58 женских особа, од којих је 33 млађе, 75 средње и 19 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 44 особе су из Бањалуке, 13 из Пала, осам из Бијељине, седам из Зворника, по шест из Лакташа и Мркоњић Града, по пет из Kотор Вароша и Приједора, четири из Требиња, три из Невесиња, по двије из Градишке, Лопара, Рогатице, Станара, Теслића, Фоче и Чајнича и по једна из Добоја, Источног Новог Сарајева, Kнежева, Kозарске Дубице, Модриче, Новог Града, Оштре Луке, Петровца, Прњавора, Рибника, Српца и Челинца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о двије жене и једном мушкарцу старије животне доби из Kнежева, Приједора и Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђено 10.130 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 321 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 6.850 особа, а тестирано је укупно 84.326 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 194, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 61, а у општим болницама 133.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.869 особа, а надзор је завршен код 62.282 особе.