У Котор Варошу једна особа преминула од последица вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 215 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 78 особа.

Ради се о 34 мушкарца и 44 жене, од којих је 10 млађе, 45 средње и 23 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 32 особе су из Бањалуке, 15 из Бијељине, по пет особа из Лакташа и Челинца, по три из Фоче и Шипова, по двије из Источног Новог Сарајева, Kотор Вароша, Прњавора и Сокоца и по једна особа је из Вишеграда, Власенице, Градишке, Источне Илиџе, Kнежева, Новог Горажда и Приједора.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о женској особи старије животне доби из Kотор Вароша.

До сада су у Републици Српској потврђена 113.052 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 6.388 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 428.465 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 45, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 17, а у осталим болницама 28. На респиратору су двије особе ( УKЦ Републике Српске)