У Котор Варошу расте број позитивних на вирус корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, извршено је тестирање 510 лабораторијских узорка, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 10 особа у Републици Српској, саопштено је из Института за јавно здравство Републике Српске.

Тестирања су извршена у Институту за јавно здравство Републике Српске, Болници Свети Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници Фоча.

„Ради се о осам женских и двије мушке особе, од којих су три млађе и седам средње животне доби“, саопштио је Институт за јавно здравство РС.

Kако се наводи, према мјесту пребивалишта четири особе су из Модриче, три из Бањалуке, и по једна Бијељине, Вукосавља и Kотор Вароша.

Институт додаје да је до сада у Републици Српској потврђено 1.479 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 116 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.008 особа, а на (САРС-ЦоВ-2) тестирано је укупно 29.382 особа.

„Укупан број хоспитализованих је 78, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 26, а у општим болницама 52. На Одјељењу ЦОВИД 19 УKЦ-а РС хоспитализовано је 20 пацијената са тежом и средње тешком клиничком сликом, док су у изолацији четири пацијента“, додаје се у саопштењу.

Укупан број лица код којих је тест САРС-ЦоВ-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 67.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 939 особа, а надзор је завршен код 34.737 особа.