У Котор Варошу се данас обиљежава 4. април – Дан полиције Републике Српске

Јутрос су припадници которварошке Полицијске станице полагањем вијенаца и паљењем свијећа на спомен плочу погинулим припадницима Станице јавне безбједности Котор Варош почели са обиљежавањем 4. априла – Дана Полиције Републике Српске. Јереј которварошки Живко Ј. Илић служио је парастос погинулим припадницима полиције истакавши да неко ко страда на правди Бога живог и истинитог постаје бесмртан, јер је његова смрт на овај начин постала темељом бесмртности.

„Свака ова фотографија у спомен соби Полицијске станице Котор Варош може слободно да се назове каменом који је узидан у тврђаву која се зове Република Српска“, истакао је Илић.

Опште стање безбједности на подручју општине Котор Варош у прошлој години и прва три мјесеца текуће године карактерише се као задовољавајуће.

„У текућој години нисмо имали тежих кривичних дјела, а такође ни нарушавања јавног реда и мира које би за посљедицу имале веће узнемирење грађана или теже посљедице по лица и имовину. Што се тиче безбједности саобраћаја, можемо са задовољством рећи да нисмо имали смртно страдалих лица, што је заиста један позитиван помак у односу на неке претходне године. Трудићемо се да и у наредном периоду дамо све од себе да  безбједоносна ситуација остане на нивоу на којем је сада, у овим заиста тешким временима пуних изазова“, рекао је Самир Скопљак, командир Полицијске станице Котор Варош.

На завршној свечаности поводом обиљежавања Дана полиције, која ће се одржати данас у Ресторану СШЦ „Никола Тесла“ од стране Полицијске станице Котор Варош и Синдиката МУП-а РС, пензионисаним полицајцима Васи Радивојевићу, Горану Бубићу, Бори Панићу, Брани Шебићу и Драги Ђукићу биће додијељене захвалнице и пригодни поклони. В.Ђ.