У кругу Дома здравља Котор Варош отворена једна од најмодернијих апотека

Модерна апотека отворена је јутрос у кругу Дома здравља “Свети Пантелејмон” у Котор Варошу чиме је заокружена палета услуга које је могуће добити у комплексу ове здравствене установе.

Апотека се налази на мјесту некадашњег објекта Хитне помоћи, који је “Моја апотека” изградила о свом трошку и направила једну од најмодернијих апотека у свом ланцу који броји више од 30 продајних мјеста.

Владимир Бибић директор Дома здравља “Свети Пантелејмон” Котор Варош изјавио је да су направили још један добар пословни потез јер је стари и дотрајали објекат био у рушевном стању.

– Првобитно смо планирали да га уклонимо, а сада је ту модеран и изнова изграђен објекат – истакао је Бибић.

Споразумом између Дома здравља и “Моје апотеке” је предвиђено да ланац апотека изгради нови објекат, а да Дом здравља спреми потребну документацију и уступи зграду на кориштење на период од десет година уз ренту од самог почетка рада апотеке.

– Дом здравља је овим потезом обезбједио нове приходе од којих за десет година, колико траје уговор, може обезбједити нови возни парк или инвестирати озбиљна средства у опрему, а веома важно је да је зграда у власништву Дома здравља. Највише ме радује да смо и овим потезом пацијентима олакшали лијечење јер ће сада имати све на једном мјесту. У Дому здравља ће моћи завршити све од прегледа до узимања терапије. Више неће морати стајати по тротоарима да би у апотекама подигли лијек – додао је Бибић.

Круг Дома здравља је осим додатне функционалности добио и нову визуелну вриједност јер се апотека одлично уклопила са новоизграђеним блоком у којем се налазе Хитна помоћ и амбуланте породичне медицине и реновираним старим објектом.