У Масловарама се окупило 350 ловаца

Традиционална ловачка вечера у Масловарама код Котор Вароша ове године окупила је око 350 ловаца, међу којима је за најуспјешнијег у прошлој ловној сезони изабран Светислав Симуновић.

Симуновић је дугогодишњи члан Ловачког удружења „Јеловка“ Мјесне заједнице Масловаре, које је синоћ организовало ловачку вечеру.

Награђени су и заслужни ловци Драго Мандић, Светко Смиљић, Слободан Бубић и Јеленко Петровић, те најбоља ловачка секција „Брекиња“ и ловна група „Жељо“.

Највише признање удружења – златну плакету добио је предсједник скупштине Ловачког удружења „Јеловка“ Станко Божичковић.

Посебна признања уручена су Миланки Јовановић, секретару Ловачког савеза Републике Српске, те предузећима „Брио“ Масловаре и „МПО“ Масловаре, а диплома за ловачки подмладак уручена је Давиду Кључевићу.

Први предсједник и оснивач „Јеловке“ Стојан Жупљанин се присутнима јавио из Хага и пожелио да међу секцијама влада такмичарски дух, да је поносан на чињеницу да је ово Удружење узор многима по начину организовања, јер у континуитету воде бригу о безбједности у ловишту.

Предсједник „Јеловке“ Слободан Жупљанин одао је признање свима који су у протеклих 29 година допринијели развоју удружења за које је рекао да обавља значајну и одговорну функцију.

„Наше активности прошле године биле су усмјерене на узгој и заштиту дивљачи, тако да можемо рећи да тренутно имамо добро стање у ловишту и референтан број дивљачи. У сарадњи са Ловачким савезом Републике Српске наше ловиште обогатили смо са десет аутоматских хранилица и двадесет камера, како би лакше хранили и контролисали кретање дивљачи“, рекао је Жупљанин и додао да је посебно поносан на златни трофеј за одстрел дивље свиње, који је ове године припао члану „Јеловке“ Борку Божичковићу.

Ловачкој вечери присуствовао је и секретар Ловачког савеза Републике Српске Живојин Лазић.

Он је нагласио да је „Јеловка“ једно од најорганизованијих удружења у Републици Српској, које редовно измирује своје обавезе и при том је ловцима пожелио добар поглед и много успјеха у узгоју и заштити дивљачи.

Домаћин 29. ловачке вечере Слободан Жупљанин је предао поштење предсједнику Културно умјетничког друштва /КУД/ „Брио-Рудар“ Масловаре Среди Богданићу, истакавши да фолклораши на најбољи могући начин промовишу ову мјесну заједницу у домаћим и међународним оквирима.

У забавном дијелу програма наступили су чланови КУД „Брио-Рудар“ Масловаре.