У Народној библиотеци отворена изложба слика о Котор Варошу

У оквиру обиљежавања Дана општине Котор Варош, данас је у Народној библиотеци Котор Варош  отворена изложба фотографија под називом „Котор Варош некада и сада- ретроспектива кроз објектив.

Поставку од  8 фотографија чине слике старог котор Вароша, појединих грађевина и људи и дијелова града из прошлости, а присутне су и фотографије неких дијелова града из садашњости.
Отварању изложбе присуствовао је и Зденко Сакан, начелник општине Котор варош,  Драган зељковић, директор „Центра за културу, спорт и информисање“, ученици СШЦ „Никола Тесла“  са професором Ђуром Крчићем.

сакан је рекао да је изложба веома занимљива јер приказује старе грађевине, улице и људе, а сви Которварошани воле да се присјете тих фотографија и сјећања.

„Овакве фотографије треба сачувати од заборава и у наредном периоду треба правити сличне изложбе, људе то занима“, рекао је Сакан.

Мирела Шугић, књижничар у Народној библиотеци, рекла је да је повод за ову изложбу  Дан општине Котор Варош, али и прилика да се грађани подсјете неких старих времена.

„Сигурни смо да ће изложба бити посјећена, посебно док наши суграђани чују да је изложена, а од укупно осам старих и исто толико нових фотографија, свако ће наћи нешто занимљиво за себе“, рекла је Грозда Стојановић, такође књижничар у Народној библиотеци.

Позивамо наше суграђане да нас посјете и погледају ову изложбу сваким радним даном у периоду од 7 до 19 часова.