У Републици Српској појачана контрола учесника у саобраћају- акција на брзину и у Котор Варошу

  Министарство унутрашњих послова Републике Српске у периоду од 08. до 11. априла 2019. године спроводи појачану контролу учесника у саобраћају, са акцентом на контролу брзине кретања моторних возила.
  Контроле ће бити организоване широм Републике Српске посредством ручних и мобилних радарских система.
  На основу анализе стања безбједности саобраћаја, може се констатовати да је најчешћи узрок настанка саобраћајних незгода биланепрописна и неприлагођена брзина.
  Од укупно 10.369 саобраћајних незгода евидентираних у 2018. години, у 2.056 или 19,8% саобраћајних незгода узрок је била непрописна и неприлагођена брзина, док је непрописна и неприлагођена брзина била заступљена у 54 сабраћајне незгоде са смртно страдалим лицима.
   Такође, у 2019. години непрописна и неприлагођена брзина је била најчешћи узрок настанка саобраћајних незгода (451 саобраћајних незгода или 20,9%), као и саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима (шест саобраћајних незгода или 20%).
   Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на све возаче да се придржавају ограничења кретања, да вожњу и брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, уз обавезу поштивања законских прописа и водећи рачуна о безбједности свих учесника у саобраћају.