У Српској 125 новозаражених, троје из Котор Вароша

Код 125 особа у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона, 24.7.2020. у 9 часова.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Општој болници Бијељина и Универзитетској болници Фоча, извршено је тестирање 546 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 125 особа у Републици Српској.

Ради се о 57 мушких и 68 женских особа , од којих је 23 млађе, 76 средње и 26 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта двадесет особа је из Бијељине, шеснаест из Бањалуке, дванаест из Требиња, десет особа је из Модриче, по седам из Прњавора и Фоче, по четири особе су из Зворника и Мркоњић Града, по три су из Дервенте, Добоја, Козарске Дубице, Котор Вароша, Приједора и Српца, по двије особе из Братунца, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Лакташа, Лопара, Пала, Хан Пијеска и Шековића и по једна особа из Билеће, Градишке, Милића, Новог Горажда, Петрова, Сокоца, Сребренице, Теслића и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о жени старије животне доби из Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђено 4.169 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 152 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 2.014 особа. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 46.787 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 253, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 52, а у oпштим болницама 201.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 4.134 особе, а надзор је завршен код 42.166 особа.