У СУБОТУ ПОЧИЊЕ АКЦИЈА ЗА ЉЕПШИ И ЧИСТИЈИ КОТОР ВАРОШ

Прољећна акција чишћења и уређења града под називом „За љепши и чистији Котор Варош“ биће одржана од 10. до 17. априла ове године.

Акцију организује општинска управа у сарадњи са Комуналним предузећем „Бобас”, а организатори су апеловали на грађане, предузећа и установе да се укључе како би заједно учинили град чистим и уређеним.

,, Циљ акције је да буде прикупљено што више крупног отпада, старих ствари и другог отпада који угрожава нашу животну средину. На основу одлуке о комуналном реду сва предузећа, установе и грађани имају обавезу да учествују у прољећној акцији чишћења и уређења улица ужег градског језгра, јавних површина, личних дворишта и окућница“ – рекао је начелник општине Kотор Варош Зденко Сакан.

План је да сви уређују свој животни простор. Акценат ће бити стављен на шеталиште и уређење обала Врбање од купалишта Бјелине до купалишта Брана, насеља Брегови, градског трга, ужег градског језгра и јавних површина – истакао је Сакан и додао да се овом акцијом подиже свијест грађана о значају чисте и уређене животне средине.