U susret Izboru najboljih sportista opštine Kotor Varoš za 2014. godinu, predstavljamo Vam, Odbojkaški klub „Kotor Varoš“ u 2014. godini

Odbojkaški klub „Kotor Varoš“ je proteklu 2014. godinu obilježio sa učešćem na velikom broju turnira, i ligaškim takmičenjima u seniorskoj i pionirskoj konkurenciji. U klubu trenutno trenira oko 50 mladih odbojkašica pod stručnim nadzorom trenera Dragana Zeljkovića.

Seniorska ekipa uzela je učešće u Drugoj ligi Republike Srpske, gdje je u konkurenciji ekipa iz Banja Luke, Doboja, Prnjavora, Čelinca i Gradiške, zauzela četvrto mjesto. Ovaj ostvareni rezultat, predstavlja izuzetan uspjeh za ovaj mladi ženski odbojkaški kolektiv u premijernom nastupu u ovom rangu takmičenja. Svojim kvalitetnim igrama u prošloj sezoni, posebno su se istakle Anja Jovanović libero ekipe, i primač Jovana Stakić.

Pionirke su takođe u 2014. godini bile i više nego aktivne, odigrale su veliki broj turnira i takmičile se u okviru Pionirske lige Republike Srpske – regija Banja Luka, u kojoj su zauzele odlično 3. mjesto. Zanimljivo je istaći, da je našim pionirkama za plasman na završnicu Lige za šampiona Republike Srpske, nedostajao samo još jedan osvojen set, u ukupnom set količniku. U pionirskoj ekipi, 2014. godinu svojim odbojkaškim talentom, obilježila je Milica Trifunović, koja važi za jednu od najperspektivnijih mladih odbojkašica u Republici Srpskoj.

Igrajući na mnogobrojnim turnirima prošle godine, ostvareni su zapaženi rezultati, vrijedno je istaći osvojeno 3. mjesto na kotorvaroškom turniru koji je bio državnog karaktera, dok su se naše odbojkašice sa međunarodnih turnira u Prijedoru i Gradišci vratile sa srebrenim i bronzanim medaljama. Veliko iskustvo za naše mlade odbojkašice, donijelo je  učešće na međunarodnom Festivalu odbojke „Brčko 2014“.