У ТОКУ ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ

У насељу Рипиште у току радови на изградњи канализационе мреже.

Начелник општине Котор Варош, Зденко Сакан, обишао је данас са сарадницима градилиште у Видовданској улици у насељу Рипиште, гдје су у току радови на изградњи канализационе мреже.

Ријеч је о пројекту вриједном 146.000 КМ, који заједнички финансирају општина Котор Варош и извођач радова Комунално предузеће КП „Бобас“.

,,Реализацијом овог пројекта ријешиће се вишегодишњи проблем непостојања канализационе мреже и стварања нормалних услова за живот 65 домаћинстава овог краја“, рекао је Сакан.

Канализациона мрежа ће, осим у Видовданској улици, бити урађена и у улицама Николе Пашића и Владике Николаја Велимировића.

Директор КП „Бобас“ Слободан Јурић је истакао да ће у првој фази пројекта бити израђен примарни колектор у дужини од 150 метара.

,,Пројектом је планирано да се у улицама полажу двослојне коруговане цијеви, а у ми у предузећу смо израдили динамички план извођења радова од 50 радних дана“, закључио је Јурић.

Према његовим ријечима радови ће бити окончани крајем октобра уколико буду повољне временске прилике.

,,Полагањем новог цјевовода дужине једног километра трајно ћемо ријешити проблем водоснабдијевања мјештана овог краја“, нагласио је Јурић.