“Убице добро знам, правду од ове државе никад нећу дочекати”

На Тргу Крајине синоћ је одржано 172. окупљање грађана Бањалуке, који већ 6 мјесеци дају подршку Давору Драгичевићу, оцу настрадалог Давида, у тражењу истине и правде за убиство његовог сина.

На почетку  протеста пустили су изјаву предсједника РС Милорада Додика, који у емисији “Ћирилица” говори о Давору и његовој славској свијећи и да има сина из првог брака.

– Пошто сте рекли да је Давор Драгичевић емотивно скрхан, пукао, сорошевац, вехабија и рушитељ РС. Шта сте све рекли реномираним адвокатима, предсједник и институције, и такве људе сте слагали да ћете им дати све на увид. Тужилаштво има рок сутра до 14 часова да предате читав спис са изјавама свједока – рекао је Давор.

Он је истакао да је њему све јасно, шта су радили надлежни и кога штите.

– Сутра ћу отићи по тај спис у Тужилаштво, иако ми не комуницирамо, јер сте на страни убица. Ја чекам 5. октобар и можете поставити 100.000 камера, то ме не занима – поручио је Давор.

Он је замолио све да му нико више не говори: Давид је на небу, Давид је у голубу, Давид те гледа са неба….

– Ја и Давид се више никада нећемо видјети, отићи на роштиљ, пољубити и загрлити. Давид је струнуо и једу га црви. Не требате ми давати ријечи утјехе, јер мога дјетета нема и неће га више бити – рекао је Давор и поручио је да му не треба више никада свештеник.

– Његова душа спокоја неће наћи док су убице на слободи. Моје срце неће бити спокојно, док год убице мог дјетета не буду ухваћене и санкционисане. Адекватна казна не постоји. Убице добро знам, и правду никад од ове државе нећу дочекати – поручио је он и јос једном поновио да иза убиства његовог сина стоје припадници МУП РС, Тужилаштва, највиши врх ове државе, РС и БиХ.

– Преварили сте адвокатски тим и не могу дочекати 5. октобар. Има иза Давора ко ће остати и борити се за правду. Све сам именовао, а они су и даље на слободи. Основали сте приватни државу и дали јој назив Република Српска. За сву дјецу коју сте убили као и мог Давида стиће вас заслужена казна – рекао је Давор.

Огорчен на институције РС истакао је да ће гроб његовог дјетета однијети његова мајка из РС, јер не жели да буде у оваквој држави.

Давор је истакао да ће сутра у 12 часова на конференцији за медији изнијети све доказе и чињенице од 18. марта до данас.

– Драги сине, 5.октобар се ближи и донијеће тата дуње из краја – рекао је Давор након чега су сви окупљени поручили да остају на Тргу Крајине и да иду до краја. Након тога са песницом у зраку одслушали су пјесму “Клинац у гету”.

И синоћ су прочитана писма подршке грађана као и Давидова пјесма, коју су исчитали малишани.

Давор је упитао шта је са оптужницом, сви ходају слободно по граду, а Давида нема. Он је поручио да су му убице оставиле један тањир у кући али и да му и он не треба.

– Лопови, лопови, лопови – заорило се на Тргу након ових ријечи Давора.

Он је навео да ће ићи на Давидов гроб 7. октобра како би му рекао шта му је отац до сада урадио и шта ће још да уради. Поновно су окупљени “шефу” поручили “тик,так,тик,так”.