Ученици которварошког Средњошколског центра ”Никола Тесла”на 23. ”Иносту младих”

Јуче је у Дому омладине у Бања Луци отворена 23. по реду Међународна изложба идеја, иновација и стваралаштва “Иност младих 2021” године, у организацији Савеза иноватора Републике Српске и Удружења иноватора града Бања Лука.

Своје иновативне пројекте представили су и ученици которварошког Средњошколског центра ”Никола Тесла”, Владан Тркуља, Мухамед Хаџирић, Милица Јокановић и Сандра Ђурић, уз менторство професора Ђорђа Смиљића.

До 19. новембра посјетиоци ће моћи да виде више од 180 експоната – радова ученика основних и средњих школа, студената, иноватора и организација из: Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Русије, Украјине, Пољске, Сјеверне Македоније и Тајвана.

“Иност младих“ је значајан пројекат захваљујући којем се добрим дијелом иницирају и оснажују иноваторске и предузетничке компетенције.

У име Савеза иноватора Републике Српске Миленко Даниловић, изразио је задовољство и захвалност свим учесницима, менторима и покровитељима који су допринијели да и ове године успјешно организују највећу изложбу иновација и експоната, упркос пандемији корона вируса.

“Посјетиоци ће имати прилику да путем видео бима погледају кратак снимак иновација, као и путем QР кода са својих мобилних уређаја, а све у складу са епидемиолошком ситуацијом. Међународни стручни жири ће путем онлајн форме вршити комуникацију са излагачима, како би оцијенили најбоље иновације”, поручио је он.

Мото изложбе је: “Искажите вашу инвентивност и ефикасност“, а све експонате заинтересовани могу да погледају данас и сутра, од 11:00 до 21:00 час, док је свечано затварање изложбе и проглашење побједника предвиђено за петак, 19. новембар у 14:00 часова.

У току изложбе, 18. новембра, у просторијама Подручне Привредне коморе у Бањалуци биће одржан Округли сто о теми: “Иновације у образовању“, на којем ће учествовати експерти из области образовања и стваралаштва из земље и региона.