Удружење пензионера помаже најугроженије чланове

На јучерашњој сједници Управног одбора Удружења пензионера општине Котор Варош донијета је одлука да се најугроженијим пензионерима са подручја општине исплати једнократна новчана помоћ у износу од 50 КМ, а претходно ће предсједници мјесних одбора Удружења пензионера доставити спискове најугроженијих чланова ове популације становништва.

Предсједник општинског Удружења пензионера Ратко Чупић је истакао да су сви били сагласни да се обезбиједи одређена помоћ уочи предстојећих празника за најугроженије чланове.

На овај начин удружење настоји осигурати помоћ и подршку најугроженијим пензионерима, а посебно онима са минималним примањима, и који живе на граници биолошког минимума“, рекао је Чупић.

Такође, донесена је одлука да се изнајмљивање сале у Дому пензионера наплаћује по цијени од 100 КМ, како за чланове Удружења тако и за чланове бројних Удружења са подручја општине Котор Варош, а све у циљу да се омогући приступачна цијена за кориштење овог објекта.

Чупић се захвалио начелнику општине Котор Варош Зденку Сакану и његовим сарадницима, али и бројним привредницима и људима добре воље са подручја општине, који несебично помажу рад Удружења.

Упркос бројним тешкоћама које су пратиле рад Удружења пензионера Котор Варош и енормним повећањем трошкова живота, који су директно утицали на најстарију популацију, успјели смо да реализујемо све постављене циљеве и задатке, а сви чланови су у континуитету били у току свих збивања у својој организацији“, нагласио је Чупић.

О добром раду Удружења, како је истакао, најбоље свједоче чињенице које су презентоване кроз предочена документа као што су Извјештај о раду Удружења и Финансијски извјештај, као и домаћинско пословање.

Чупић се посебно осврнуо на неопходност чвршће повезаности удружења са општинским и републичким руководством, као и подизању стандарда пензионера заједничким напорима.

Задовољни смо са чињеницом да начелник разумије проблеме са којима се сусрећемо и много нам значи његова подршка и обећање да ће општина посвећивати посебну пажњу најстаријој популацији и у будућности“, закључио је Чупић и изразио наду да ће пензионери у добром здрављу искористити новчану помоћ на најбољи начин.