UNDP organizovao trening za kotorvaroške nevladine organizacije

Članovi kotorvaroških organizacija civilnog društva, učestvovali su u protekla dva dana na treningu „Upravljanje projektnim ciklusom (PCM)“. Ovaj dvodnevni trening se realizovao kao podrška procesu provođenja Javnog poziva za predaju prijedloga projekata za finansiranje, u okviru LOD IV projekta koji implementira UNDP, a finansira Evropska unija iz sredstava instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura.
„Smatrali smo da je potrebno da organizujemo jednu ovakvu obuku za organizacije, da bi im približili načine i vještine koje se zahtijevaju od njih prilikom pisanja projektnih prijedloga, kako bismo osigurali da imamo kvalitetno razrađene projektne ideje. Na treningu su učestvovali predstavnici 15 lokalnih organizacija civilnog društva, i one imaju desetak dana da se prijave na Javni poziv. Fond je neograničen, i na našem projektu sarađujemo sa 12 jedinica lokalnih samouprava, i ne postoji određen fond za jednu jedinicu lokalne samouprave. Ono što možemo garantovati je da će svi kvalitetni projektni prijedlozi biti finansirani„ , istakla je Selma Osmanagić Agović, koordinatorica za razvoj kapaciteta na LOD IV projektu.
Opština Kotor Varoš učestvuje u ovom projektu kroz finansiranje 20 % od ukupnog budžeta koji će se dodijeliti organizacijama iz Kotor Varoša koje budu finasirane kroz ovaj projekat. V.Đ.