Успјешан викенд за которварошке џудисте, Сара Марић шампионка БиХ

У спортској арени хотела Хилс у Сарајеву одржана су два такмичења и то: Првенство Босне и Хецеговине за млађе сениоре и сениорке, као и 23. по реду Међународни турнир ,,БиХ и Нипон“ за млађе узрасне категорије.

На државном првенству право учешћа имали су такмичари и такмичарке који су се освајањем квалификовали медаље квалификовали. Ово првенство окупило је 100 џудиста из 23 клуба Босне и Херцеговине. На овом такмичењу наступило је шест которварошана од чега пет у мушкој и једна у женској конкуренцији. Освојене су двије медаље и то златна и сребрена.

Златну медаљу освојила је Сара Марић у категорији +78кг, која је и на првенству Републике Српске била прва у овој категорији. Сребрену медаљу освојио је Јован Сердар, млађи сениор до 73кг.

,,Оствареним резултатом а нарочито брилијантним успјехом Саре Марић, која је у овој години шампионка РС и Бих сам задовољан, што се тиче наступа млађих сениора, објективно, могли смо остварити бољи резултат“ – изјавио је један од тренера Борислав Богданић.

На међународном турниру ,,БиХ и Нипон“ који се по 23 пут организује под покровитељством амбасаде Јапана, учествовале је троје которварошана. Свој град на овом туниру представљали су Саша Јошић, Ђорђе Кучу и Ања Смиљић. Овај турнир окупио је 310 такмичара из 40 клубова Босне и Херцеговине и сусједних држава. Медаље су освоји сво троје которварошких џудиста.

Ања Смиљић старија дјевојчица у категорији +63кг и Ђорђе Кучук старији дјечак у категорији до 66кг, освојили су златне медаље. Саша Јошић млађи дјечак у категорији до 50кг освојио је сребрену медаљу.

,,Са оствареним резултатима као и наступом наших такмичара на ова два такмичења сам задовољан, а до сада смо у овој години на свим наступима освојили 155 медаља, од чега 42 златне, 35 сребрених и 78 бронзаних медаља“ – изјавио је један од тренера Борислав Богданић.