Успјешно одржана проба представе „Женска посла“

У которварошкој Кино сали, у суботу, 12. октобра, одржана је проба представе „Женска посла“.  Проба је била отвореног типа.

„Женска посла“ је урнебесна комедија о свакодневним животним ситуацијама у којима се жене налазе и сналазе. Настала је током двомјесечног рада младих жена из три босанскохерцеговачке општине, учеснице пројекта „Оrange Dream „, који имплементира Удружење за развој и промицање умјетничке дјелатности „Магацин Kабаре“ из Сарајева у партнерству са Америчком амбасадом у Босни и Херцеговини.

„Велика је част радити на оваквом пројекту са професионалном екипом. Ово искуство ми много значи како у професионалном тако и у приватном животу. Такође, много ме радује што је которварошка публика имала прилику да се опусти и ужива у урнебесној комедији каква је наша представа. Посебно бих жељела да се захвалим удружењу „Магацин Kабаре“ на указаном повјерењу, те директору  Центра за културу, спорт и информисање Драгану Зељковић и удружењима жена „Срећа“ из Ободника и „Удружене жене“ из Бања Луке који су помогли у реализацији  нашег пројекта“, изјавила је Дијана Дубочанин.

Младе жене из Бихаћа, Kотор Вароша и Томиславграда су писале сценарио под менторством „Магацин Kабаре“ тима, који чине дипломирани и награђивани глумци, писци и редитељи на челу са познатом босанскохерцеговачком глумицом Жаном Марјановић, те Емиром Kапетановићем и Џенаном Медановићем.

„Задовољство ми је путовати нашом прелијепом земљом, Босном и Херцеговином и откривати младе дјевојке талентоване, паметне, спретне и способне да напишу, одглуме и продуцирају представу којом ће послати веома важну поруку- а то је да су позориште и култура неопходни у нашим животима, не само да би нас насмијали и развеселили, већ као потреба у  простору у којем слободно размјењујемо мишљења и емоције, мјесто гдје се волимо“, рекла је Жане Марјановић.

„Задовољство ми је што сам дио овог пројекта. Много ми је драго што сам имала прилику да радим са професионалном екипом. На проби је било забавно и атмосфера је била дивна. Стекла сам нова познанства и доста тога научила. Надам се да  се публици свидјела представа и да је уживала. Захваљујем се „Магацину Kабаре“ на указаној прилици и сарадњи. Такође, за реализацију пројекта желим да се захвалим директору Центра за културу, спорт и информисање, Драгану Зељковићу и удружењима жена „Удружене жене“ и „Срећа“  који су помогли реализацију наше пробе“, рекла је Милица Kаламанда.

Драган Зељковић, директор ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ , рекао је да је Центар јекултурна институција која је повезана у реализацији различитих пројеката  у циљу задовољавања јавног интереса грађана општине Котор Варош.

„Генерално гледано, кроз овакво дјеловање,  постиже се продуктивнији и ефикаснији заједнички рад и презентација културе, те се омогућава и младим неафирмисаним умјетницима у свим областима умјетничког дјеловања да дођу до изражаја“, додао је Зељковић.