Усвојен буџет општине Котор Варош за 2016. годину

Одборници СО Котор Варош започели су 26. редовну сједницу минутом ћутања како би одали почаст недавно преминулом замјенику начелника Марку Зељковићу. У наставку сједнице усвојен је Програм рада СО Котор Варош за 2016. годину.
На данашњем скупштинском засиједању одборници су усвојили буџет општине Котор Варош за 2016. годину у износу од 7.950.000,00 КМ. Планирана буџетска средства и приливи оствариће се из пореских прихода, непореских прихода, грантова, трансфера, што указује на повећање од 4,74% у односу на усвојени буџет за 2015. годину.

Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић изјавио је данас након одржане сједнице Скупштине општине да је усвојени буџет доста социјалног карактера, као и до сада, који не може подмирити све потребе грађана општине, посебно у области инфраструктуре и проблема на терену.
-Дио средстава у општинском буџету је планиран за развој инфраструктуре, али наша највећа шанса је помоћ са виших нивоа, прије свега од Владе Републике Српске, а доста очекујемо и од међународних организација са којима заједнички реализујемо пројекте, и да ћемо тако на крају опет добрим дијелом имати подршку од свих, као и до сада и да ће Котор Варош наставити путем развоја – рекао је Вучановић.
Приоритетни је циљ привредни развој, изградња и обнова инфраструктуре, развој цивилног друштва, подстицај за развој пољопривреде и улагања у развој културе и спорта. У наредној години очекујемо санацију штета од поплава.
-Задовољан сам што је дошло до смиривања тензија и што је на крају побиједио разум, а све у циљу развоја општине. Драго ми је што је на данас одржаној сједници усвојем буџет за 2016. годину и два регулациона плана за привреду – додао је начелник општине Котор Варош.
Одборници су данас између осталог усвојили и Одлуку о извршењу буџета општине Котор Варош за наредну годину, Одлуку о одређивању локације за уништавање неексплодираних убојних средстава и мина, а иста ће бити каменолом у Стислима, а усвојена је и Одлука о усвајању Регулационог плана „Спортек“ Котор Варош. Цвијан Кршић именован је за члана Управног одбора Ватрогасног друштва „Котор Варош“, док је Сања Благојевић, до окончања конкурсне процедуре именована за вршиоца дужности члана Управног одбора ЈУ Дјечији вртић „Лариса Шугић“. Данас је усвојено и Рјешење о именовању Савјета за праћење израде регулационог плана „Камена кућа“, чији ће задатак бити да прати израду документа просторног уређења и заузима стручне ставове према питањима општег, привредног и просторног развоја општине Котор Варош, односно подручја на које се документ односи. Усвојени су и Извјештаји о раду ЈУ Дјечији вртић „Лариса Шугић“, извршењу буџета за 2014. годину, раду начелника општине за 2014. годину, као и Извјештај о раду општинске управе за 2014. годину.

В.Б. и Д.К.