Усвојен План капиталних инвестиција у Котор Варошу

Одборници Скупштине општине /СО/ Котор Варош су на данашњем ванредном засједању (17. март) донијели одлуку о усвајању годишњег Плана капиталних инвестиција и Плана капиталних инвестиција за период 2020-2024. године.

У петогодишњем периоду је планирана реализација 255 пројеката, а у текућој години је планирано да се издвоји 6.463.238 КМ за 89 инфраструктурних пројеката.

„Ријеч је о пројектима који се односе на рјешавање проблема путне инфраструктуре, расвјете, водоводне и канализационе мреже на подручју општине, а назначена средства су усклађена са општинским буџетом и кредитним задужењем“, истакао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

За 11 спортских колектива у овој години из буџета општине је издвојено 90.000 КМ, као и додатних 39.800 КМ за кориштење спортске дворане и фискултурне сале у сврху тренинга и одигравања такмичарских утакмица.

Усвојена је приједлог одлуке о заштити изворишта воде за јавно водоснабдијевање изворишта „Бијело поље“.

За директора Дјечијег вртића „Лариса Шугић“ именован је Младен Тепић.

Одборници локалног парламента су на данашњем ванредном засједању донијели закључак да СО Котор Варош даје пуну подршку начелнику општине и општинском Штабу за ванредне ситуације у предузимању свих мјера неопходних за сузбијање вируса корона. 

Такође су позвали грађане да се придржавају наредби и препорука издатих од стране Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, Института за јавно здравство РС и општинског Штаба за ванредне ситуације. 

Одборници СО Котор Варош су се ставили на располагање општинском Штабу за ванредне ситуације у погледу пружања свих врста помоћи грађанима општине Котор Варош.