Вечерас од 20 часова хит представа „Народни посланик“

Јавна установа „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош вечерас са почетком од 20 часова у которварошкој кино сали организује хит представу „Народни посланик“ Бранислава Нушића, коју изводи Аматерско драмско позориште „Бранислав Нушић“ Теслић.

Улаз је бесплатан, а представа се игра у оквиру „Которварошког љета 2019“ које организује Јавна установа „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош.

Адаптацију и режију потписује Кико Петровић, док глумачку екипу искусних глумаца потпомогнутих младим глумачким снагама чине: Кико Петровић, Даница Диамант, Милош Милићевић, Биљана Недић, Кристијан Шкребић, Љиљана Перишић, Лука Нестеровић, Виолета Ђукић и Алмин Каменчић. Музику потписује Кристијан Шкребић.

“Народни посланик” је прва комедија Бранислава Нушића, комедиографа, писца романа, драма и есеја, коју је написао још као деветнаестогодишњи студент. Ова комедија је подијељена у три чина, а радња се бави питањем освајања власти односно паланачким парламентаризмом и начином како се бира посланик. Карактерише је међусобно преплитање ситуације и вербалне комике.

Ликови су грађени на прототипима, те су стога сочни, животни, увјерљиви и као такви блиски сваком гледаоцу. Теме које обрађују, ситуације које приказују, ликови које предочавају нису типични само за Нушићево вријеме. Лакомост, уображеност, жеђ за влашћу, отимачина, поквареност, наивност, незнање – карактеристике су друштва и појединца у свим временским периодима.