Ветерани из Масловара заиграли на Златибору

Двадесет ветерана КУД „Брио Рудар“  Масоваре, учествовало је  синоћ на VII фестивалу  ветерана фолклора “Златиборе шири своје гране – 1000 нa 1000”, а публици су се представили Буњевачким играма.

 „Наши утисци су фантастични. Домаћини фестивала,су се потрудили да све протекне у најбољем реду. Уживали смо у одличним наступима свих учесника фестивала, али и у забави и дружењу које је услиједило након програма. Ово је свакако искуство о којем се прича, памти и сваки пут је нешто ново“ изјавила је координатор  КУД „Брио-Рудар“ Масловаре. Милена Богданић.

Овакви фестивали су, слажу се фолклорши из Масловара, права мјеста за дружење, размјену искустава, за приказивање нових кореографија и настојање да се увијек буде бољи. За посјетиоце, који су синоћ у спортској дворани попунили сва мјеста, ово је била прилика за чисто уживање у колориту ношњи, љепоти пјесме и заврзламама фолклорних кореографија.

Осим фолколораша који су представљали Котор Варош, на Златибору је наступило преко хиљаду учесника из 53 културно-умјетничка друштва из Србије, Републике Српске, Федерације БиХ, Словеније и Аустрије.