Ветерани Котор Вароша гостовали на Уријама

Након гостовања у Сокобањи и наступа на ревијалној утакмици у Масловарама фудбалски ветерани Котор Вароша су јуче срдачно и пријатељски дочекани на Уријама од стране ветерана „Радника“.

Популарни „Уријаши“ су тријумфовали резултатом 5:4, у утакмици пуној преокрета, али и сјајних потеза са обје стране. Малобројна публика је на дјелу могла видјети мајсторе ове фудбалске игре, који су некада са великим успјехом носили дресове „Рудара“ и „Младости“. Са једне стране Вучановић, Жутић, Јурић, Сердар, Новаковић, са друге Краљ, Вујичић, Мацура, Салешевић, Марин…

Ово је которварошким амбасадорима спорта била четврта утакмица у посљедња четири дана, згуснут распоред који би тешко могли издржати и учесници Лиге шампиона.

Иницијатор овог дружења је био протојереј Борис Нарић, рођени Которварошанин, иначе члан Управног одбора ФК „Радник“ Урије.

 

Пријатељске односе имамо са ветеранима Крке из Новог Места, али на ово дружење сам посебно поносан, јер сам емотивно везан за оба краја. Которварошани су још једном показали да су истинске људске величине и радујем се наредном окупљању у граду на обали Врбање“, истакао је Нарић.

У гостујућој делегацији је био парох врбањачки Мирко Батар, који се захвалио Нарићу на дружењу и са задовољством прихватио улогу домаћина средином јуна мјесеца у Котор Варошу.

Као и обично Которварошани су уручили пригодне поклоне протојереју Нарићу у знак сјећања на прво дружење са „Уријашима“, које ће постати традиционално.

Треба истаћи да су у домаћој екипи била и двојица припадника Ромске националности, Сејфудин Салешевић и Леонардо Османовић, који су похвалили напоре Которварошана у борби против расизма, насиља и дискриминације на фудбалским теренима.