Ветерани уручили спортску опрему Стојадиновићу

Делегација фудбалских ветерана, који дјелују у оквиру Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош, уручила је спортску опрему слијепом суграђанину Милораду Стојадиновићу.

Стојадиновића предстојећег викенда очекује наступ у Градишци на шестом регионалном и деветом републичком такмичењу у голбалу, аутентичној игри за слијепа и слабовидна лица.

Голбал спада у ред најпопуларнијих спортова за особе са инвалидитетом. Игра се са посебном звучном лоптом, а циљ је постићи гол.

Заједно са Млађеном Петковићем и Јовицом Радановићем покушаће да одбрани тутулу од прошле године коју су освојили као чланови екипе Градске организације слијепих Бањалука.

Учешће на турниру су потврдиле екипе из Дервенте, Прњавора, Бањалуке, Зворника и Градишке, а захваљујући фудбалским ветеранима нашег града добио сам адекватну спортску опрему у којој ћу представљати нашу локалну заједницу“, истакао је Стојадиновић и додао да га средином октобра очекује наступ на међународном турниру у говорном пикаду у Бањалуци.

Иницијатива је потекла од Раденка Смиљића, који је предложио фудбалским ветеранима да подрже напоре 46-годишњег Стојадиновића да се, и поред чињенице да је изгубио вид, бави спортом.

Наши ветерани су без трунке размишљања одлучили помоћи и омогућити Милораду да у квалитетној спортској опреми представља Удружење за промоцију и значај спортске рекреације и општину Котор Варош на републичким и међународним такмичењима, гдје је са великим успјехом наступао у протекле три године“, поручио је Смиљић.

Стојадиновић је десно око изгубио у одбрамбено-отаџбинском рату, а лијево у лову несрећним случајем.

Било му је, признаје, јако тешко да се навикне на ту чињеницу с обзиром на то да је вид изгубио касније у животу и да није рођен као слијеп, али је, како каже, уз помоћ супруге и двоје дјеце наставио даље и ево пету годину корача стазама живота уз њихову безусловну помоћ.