„Врбањци 2018“: Вечерас извлачење парова, сутра почетак турнира

У сриједу 01. августа 2018. године почиње дводневни Илиндански збор код цркве Светог Пророка Илије у Врбањцима који слови за најпосјећенији збор на которварошкој општини али и шире. „Никад није било оволико заинтересованих за збор, сви плацеви су вец попуњени. Позивамо све Которварошане и људе из сусједних општина да нас посјете, да дођу на литургију која ће бити служена 02. августа у 10:00 часова а потом и на народно весеље“ – ријечи су свештеника Мирка Батара, јереја у парохији Врбањачкој.

Јуче су освјежавањем линија и прањем игралишта урађене и завршне припреме за традиционални турнир у малом фудбалу „Врбањци 2018“ који се одржава на школском игралишту у непосредној близини цркве. „Турнир ће се играти 01. и 02. августа са почетком у 18:00 часова. Позивамо све учеснике и представнике екипа да дођу вечерас 31.07.2018. године у 18:00 часова у просторије мјесног уреда у Врбањцима гдје ће се обавити извлачење парова“ – ријечи су Немање Сакана, једног од организатора турнира.

Организатор турнира је Мјесна заједница Врбањци и неформална група младих, покровитељ турнира Општина Котор Варош и начелник општине а генерални спонзор Српски члан предсједништва БиХ Проф. др Младен Иванић. Турнир се игра по систему 5+1, уплата је 50 КМ а организатори турнира су припремили богат наградни фонд и забавни програм у којем наступа Фолклорни ансамбл „Котор Варош“ и Ансамбл „Жубор“.