Зага и Раде 65 година у складном браку

Брак који траје 65 година, у данашње вријеме чини се као нека бајка, али он заиста постоји. Загорка и Раде Ђурић у браку су 65 година. Њихова љубав дуга више од шест деценија, успјела је побиједити све недаће са којима су се сусретали, а они су показали колико је важно разумијевање, слога и заједништво. Син Бране, двоје унучади и четворо праунучади понос су Раде и Загорке.

Вјенчали су се након годину дана везе, а они на то кажу да када се права љубав чудом догоди нема се шта чекати.

„Загу сам упознао у Беговом хану у Зеници док сам чувао затворенике. Њена мајка Спасенија ме је једном приликом понудила кафом, рекла ми је да има три ћерке и да једну изаберем за себе, ја сам их упознао и на први поглед ми се допала Загорка. Док сам ја оцјенио ваља ли она, ми смо се забављали годину дана, а онда смо се вјенчали“ присјећа се Раде.

Загорка кроз осмијех каже да је код Раде  највише   привукло то што је био миран и скроман момак, и управо те особине су пресудиле да му поклони своје срце.

„Да будете као једно, да се слажете и добро разумијете. Преко љутње се треба пријећи и заборавити на то“, открива Загорка. „Треба памтити само лијепе успомене, а оне не тако лијепе покушати што прије заборавити“ каже она.

Здравље их добро служи. Иако има 89 година, Раде каже да је по први пут тек  прије двије године посјетио љекара, а све то захваљујући неизмјерној љубави и пажњи супруге Заге.

На крају они поручују младима како његовати свој брак у овим тешким временима. Брачни пар Ђурић каже да је једноставно, „тамо гдје љубави има, има мјеста и за разумијевање, стрпљење и праштање,  поготово треба имати мјеста за разговор, јер када уђете у године и болест успори животни вијек, разговор увијек добро дође“.