Završen prvi međunarodni šahovski turnir

Trijumfom zeničkog velemajstora Emira Dizdarevića, u Kotor Varoši je 31. jula završen prvi međunarodni šahovski turnir koji je okupio 33 takmičara iz Srbije, Crne Gore i BiH.

Dizdareviću je pripalo prvo mjesto prema dodatnim kriterijumima /središnji Buholc sistem/ sa osvojenih 5,5 poena, koliko su imali drugoplasirani Rijad Burović i trećeplasirani Atif Dumpor.

Dizdarević je pohvalio gostoprimstvo mještana Kotor Varoši i organizatore koji su se potrudili da ovaj turnir bude u kalendaru svjetske šahovske asocijacije. On je izrazio nadu da će turnir sljedeće godine biti masovniji. Najuspješnija šahistkinja je Ivana Mikić iz Orašja, a najbolji takmičar u kadetskoj konkurenciji je Dragoš Strugar iz Prnjavora.

Simi Kostrešu je uručeno priznanje za najboljeg domaćeg šahistu, a nagrađeni su i takmičari koji su ostvarili najbolje rejting rezultate do 2100 i 2300 FIDE bodova. Diplome i novčane nagrade najuspješnijim takmičarima uručio je direktor turnira Predrag Tešić, koji je posebno pohvalio učešće velikog broja mladih šahista, jer su imali mogućnost sticanja rejting bodova.

T.M.