Завршен турнир у одбојци на пијеску

На турниру у одбојци на градском купалишту Бјелине у протекла три дана у двије категорије учествовало је 16 екипа. У конкуренцији сениорки највише успјеха су имале Јована Стакић и сестре Петровић, које су освојиле прво мјесто испред екипе Салон цвијећа “Тепић”. За најуспјешнију играчицу турнира проглашена је Уна Петровић.

“Драго ми је што је након годину дана паузе поново `заживио` овај турнир, јер одбојка је врло популарна у Котор Варошу”, истакла је Уна Петровић. Код сениора је након велике борбе у финалу Бутик “МД” савладао екипу “Црвенко” резултатом 2:1, а титула најбољег играча је припала члану побједничке екипе Миши Марјановићу. Уз Марјановића побједнички квартет су чинили Драган Зељковић, Славен Арежина и Далибор Тодоровић.

“Посебно бих истакао сјајну организацију турнира, јер мало која општина у Републици Српској може се похвалити турниром у одбојци на пијеску са оволико квалитетних екипа”, рекао је Марјановић.

Турниру је присуствовао и предсједник Одбојкашког савеза БиХ Милутин Поповић, који је препознао труд организатора и поклонио три лопте и одбојкашку мрежу, те нагласио да ће Савез и у наредном периоду пратити и подржавати одбојкашке активности у Котор Варошу. “Драго ми је да сам видио велики број омладине која воли овај спорт, жели да се такмичи и тако афирмише ову средину и одбојкашки спорт. Због тога смо одлучили да подржимо ову манифестацију реквизитима који ће им бити, надам се, од користи у организацији наредних турнира”, додао је Поповић. Награде најуспјешнијим екипама и појединцима уручио је Алмин Ибричић, тренер Одбојкашког клуба “Котор Варош”.Посебна признања за подршку у организацији турнира су добили Здравко Вучановић и Владан Максимовић, а за фер плеј екипа “Бодњика”.