Завршена ликовна колонија „Хајдучке воде 2021“

Јуче је у организацији ЈУ “Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош завршена дводневна ликовна колонија „Хајдучке воде 2021“.

 Колонија је за циљ имала да јавности представи рад ликовних стваралаца, а и да подигне свијест о ликовној умјетности како у Котор Варошу тако и у околини, а и да промовише планину Борја као туристичко мјесто .

„Надамо се да ће ликовна колонија заживјети и постати један од симбола наше општине и да ће се умјетници радо одазвати нашем позиву. Ми као организатори можемо бити задовољни и срећни што смо успјешно извели овај пројекат„, истакао је Горан Чупић испред  организатора  ликовне колоније .

 У плану је и изложба радова насталих за вријеме колоније чиме ће бити обогаћен фундус которварошке Галерије.

„Планирамо да настале слике изложимо средином септембра у галеријском простору которварошке кино сале. Изложба ће бити продајног карактера, а приход остварен продајом слика биће искориштен за даљи развој умјетности на подручју општине Котор Варош и околине“, истакао је Чупић.

На ликовној колонији „Хајдучке воде 2021” су учестовали:  Бранко Русмир, Санела Поповић, Дара Божичковић, Мухамед Хускић, Горан Чупић, Теодора Јурић, , Жељка Нарић, Ивана Стаменковић, Ана Борић, Ивана Јурић, Јелена Јурић из Котор Вароша и Марија Марић из Дрвара.

Покровитељ ове манифестације је Општина Котор Варош.

Златни спонзор је Хотел Хајдучке Воде, а остали спонзори су Блицнет и Маркет АС.