Завршена Ликовна колонија „Котор Варош 2019“

Јуче је у организацији ЈУ “Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош и Општине Котор Варош  завршена тродневна Ликовна колонија „Котор Варош 2019“.

 Колонија је за циљ имала да јавности представи рад ликовних ствараласа, а и да подигне свијест о ликовној умјетности како у Котор Варошу тако и у околини.

-Надамо се да ће Ликовна колонија заживјети и постати један од сибола нашег града и да ће се умјетници радо одазивати нашем позиву. Ми као организатори можемо бити задовољни и срећни што смо успјешно извели овај пројекат- истакао је Горан Чупић испред  организатора  Ликовне колоније .

 У плану је и изложба радова насталих за вријеме колоније чиме ће бити обогаћен фундус которварошке Галерије.

– „Планирамо да настале слике изложимо од 16.08. до 18.08.2019. године, у галеријском простору которварошке кино сале. Изложба ће бити продајног карактера, а приход остварени продајом слика биће искориштени за даљи развој умјетности на подручју општине Котор Варош и околине“ истакао је Чупић.

На Ликовној колонији „Котор Варош 2019“ су учестовали:  Бранко Русмир, Елеонора Кузмић, Дајана Недић, Горан Чупић, Дара Божичковић, Ријалда Алић, Санела Поповић, Теодора Јурић, Марија Жупљанин из Котор Вароша, Дајана Малешевић из Теслића, Петар Ђаковић, Ружица Панић, Давор Грабовац из Бања Луке и Љубиша Пушац из Приједора.

Спонзори који су подпомогли да се организује ликовна колонија су:  „Брио“ Масловаре,  „Декол“ Котор Варош, М.С. Кнежевић-ауто,осигурање  „Аура“, „Мадам“ Котор Варош, „Ацо-трејд“ Котор Варош .