Завршена санација Дома културе у Масловарама

Општина Котор Варош је издвојила 6.100 КМ буџетских средстава за реализацију пројекта санације Дома културе у Масловарама, а Савјет мјесне заједнице Масловаре је обезбиједио додатних 500 КМ за адаптацију простора.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је приликом данашњег обиласка новоуређеног Дома културе истакао да је у овом објекту извршена демонтажа 120 метара квадратних подне облоге.

„Уклоњен је оштећени паркет и скинута стара бетонска подлога, а након тога је урађена нова глазура и полијепљена керамика“, рекао је Сакан.

По његовим ријечима биће урађен и прилаз за несметан приступ инвалидних лица.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Масловаре Борис Стојановић је похвалио ангажман волонтера, који су уклонили претходну подлогу, а која је претрпила значајна оштећења усњед дотрајале хидроизолације и влаге.

„Објекат ће након санације бити потпуно спреман за редовне намјене, на задовољство и корист мјештана Масловара“, поручио је Стојановић и додао да је у потпуности саниран мокри чвор.

Такође, уређује се простор испред улазних врата, гдје ће бити постављене жардињере, које ће онемогућити паркирање на том дијелу.

Простор ће бити украшем цвијећем са клупом за одмор, а највећа вриједност ове активности је осигурање доброг прегледа свих учесника у саобраћају приликом укључивања на магистрални пут или пјешачки прелазак преко прикључне улице.