Завршено асфалтирање дионице пута према насељу Колона

У которварошкој мјесној заједници Масловаре успјешно је реализован пројекат санације оштећења коловозног застора и доградњу локалног пута Масловаре – Борци према насељу Колона, а за ову намјену је из општинског буџета издвојено 67.000 КМ.

Према ријечима начелника општине Котор Варош Зденка Сакана ријеч је о пројекту који је предвиђен планом капиталних инвестиција за прошлу годину, а од великог је значаја за мјештане Масловара.

Ради се о путном правцу према Основној школи „Петар Петровић Његош“ и насељу Колона дужине 220 метара, ширине пет метара, од магистралног пута М4 до моста на ријеци Крушевици“, истакао је Сакан.

Извођач радова је било предузеће „Петровић“ д.о.о. из Котор Вароша, а сви радови су завршени у предвиђеном року.

Уз улицу је монтирана и савремена јавна расвјета, са шест ЛЕД расвјетних тијела, а радове је извела фирма „Боки“ из Масловара.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Масловаре Борис Стојановић је нагласио да је претходно порушено дрвеће које је угрожавало безбједност пјешака на овој дионици, а у плану је да се на овом мјесту посаде саднице каталпе.

Поносни смо на значајан број пројеката које смо реализовали у претходне двије године, а посебно постављањем 22 ЛЕД расвјетна тијела у центру Масловара и отварањем дјечијег вртића“, поручио је Стојановић и додао да су санирани многи сеоски путеви и водоводи.