Завршено уређење купалишта „Брана“

У мјесној заједници Котор Варош завршени су радови на реализацији пројекта „Уређење купалишта Брана“, чија је вриједност 22.680 КМ.

УНДП је финансирао пројекат са 17.000 КМ (70% учешћа), док је општина Котор Варош издвојила 5.680 КМ (30% учешћа). Извођач радова је било предузеће „Декол“ из Котор Вароша.

По ријечима начелника општине Котор Варош Зденка Сакана реализацијом пројектних активности, на локацији Брана, обезбијеђен је адекватан простор за одмор и рекреацију.

Изграђен је приступни пут дужине 250 метара, очишћено је и продубљено корито ријеке Врбање, очишћена десна обала, изграђена обалоутврда са стазом и степениште за прилаз води, очишћен и уређен плато у обухвату купалишта, уређен терен за одбојку на пијеску и постављено је 6 клупа“, нагласио је Сакан.

Резултат наведених активности је уређена и атрактивна локација на обали ријеке намијењена за одмор и рекреацију, која ће бити доступна свим грађанима према њиховим потребама.

Пројектом ће се створити услови за редовно одржавање манифестације пливања за Часни крст у зимском периоду, која је до сада одржана три пута и окупила је највећи број посјетилаца.

На овај начин ће се створити услови да ова манифестација постане препознатљива и да се уврсти у календар културних дешавања наше локалне заједнице“, истакао је Сакан и додао да ће у понедјељак (14. октобра) у 12.00 часова бити одржана волонтерска акција чишћења терена и постављања знакова упозорења на заштити природе.

Бранa је некад била посјећено купалиште, које је посљедњих година девастирано, те је био oнемoгућен приступ ријеци  и коришћење за купање и рекреацију. Овај пројекат бројним которварошаним jе створитo услове за безбједно купање и одмор током врелих љетних дана, а уједно и заштитo подручје од плављења, док ће продубљавање и чишћење корита ублажити плавни удар на насеља низводно према МЗ Забрђе“ – изјавио је предсједник Савјета мјесне заједнице Котор Варош, Станко Тепић.

Мјесна заједница Котор Варош ће организовати волонтерску акцију са НВО, а одбојку на пијеску ће организовати Удружење за промоцију и значај спортске рекреације и Одбојкашки клуб „Котор Варош“.